Szájzuhany

A szájzuhanyok vízsugárral tisztítják meg a szájüreget, a fogakat és az ínyt. Rendkívül hatékony kiegészítőik lehetnek a hagyományos fogkefének. Használata során a készülék által kibocsátott vízsugár hatékonyan távolítja el a lepedéket, hozzájárulva a fogak és az íny egészségének megőrzéséhez.
Előnyük e készülékeknek, hogy elérhetővé válnak olyan területek is, amelyek a hagyományos fogkefével csak nehezen: például a fogak közötti rések, a fogínyvonal és a fogpótlások körüli területek.
Ugyanakkor segíthetnek a szájszárazság kezelésében, a fogínygyulladás és a fogínyvérzés enyhítésében, valamint hozzájárulhatnak a friss lehelet fenntartásában. Emellett sok modellel rendelkezik olyan extra funkciókkal, mint például a masszázs üzemmód, ami javíthatja a vérkeringést és serkentheti az íny egészségét. Fontos tudni, hogy a szájzuhany nem helyettesíti a fogmosást és a fogselyem használatát, hanem kiegészíti ezeket. A legjobb eredmény elérése érdekében javasolt a szájzuhanyt a napi szájhigiéniai rutin részeként használni.