Envira Rovarirtó Permet - 500 ml
Envira Rovarirtó Permet - 500 ml
2 683 Ft (2 113 Ft + Áfa) / db

Envira Rovarirtó Permet - 500 ml

Egyszerűen használható, hajtógáz nélküli, pumpás adagolós Envira rovarirtó permet, 500 ml kiszerelésben.
2 683 Ft (2 113 Ft + Áfa) / db
Raktáron
Expressz elérhető
1 db
Várható szállítási idő kb. 1-2 munkanap
Termékleírás

Envira rovarirtó permet, 500 ml-es kiszerelésben.

Háztartási célra széles körben használható rovarirtó, amely

 • egyedülálló, kettős hatóanyaggal rendelkezik
 • színtelen
 • szagtalan
 • nem hagy foltot
 • egyszerűen használható
 • hajtógáz nélküli, pumpás adagolóval

Az Envira kombinálja a legnagyobb hatékonyságot az univerzális felhasználási lehetőségekkel – a lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatás mellett elpusztítja és távol tartja a kártevőket és élősködőket.

 

Mi az Envira?

Az Envira piretroid típusú, rendkívül alacsony, de a hatékonyság szempontjából optimális mennyiségű hatóanyagot tartalmazó, szabadforgalmú rovarirtó permet, amely összetételében egyedülálló a magyar piacon.

Az Envira kapható és már bizonyított Németországban, Ausztriában, Svájcban és Csehországban. Eredetileg Chrysamed néven, jelenleg Chrysamethrin (Németország) és Envira néven kerül forgalomba. Az Envira megfelel a legújabb EU előírásoknak és szerepel a hatályos biocid szerjegyzékben.


Miért az Envira?

Az Envira két piretroid hatóanyagot tartalmazó (0,12% permetrin + 0,06% esbiotrin), rendkívül alacsony hatóanyag tartalmú vízbázisú permet, amely felhasználásra kész - pumpás adagolóval ellátott flakonban kerül forgalomba.

Fontos tulajdonsága, hogy nem tartalmaz semmilyen káros oldószert, mesterséges vagy természetes hatásfokozót – csak hatóanyag és tiszta víz.
Az Envira hármas hatású: azonnali, úgynevezett knock-down vagy taglózó hatás után tartós rovarölő hatás következik, ezt a tulajdonságát (alkalmazási módtól függően) akár több hónapig is megőrzi.
Ezenkívül az Envira rendelkezik egy úgynevezett repellens, azaz riasztó hatással, ami távol tartja az ízeltlábúakat a kezelt felülettől.


Miben más és miért jobb az Envira?

 • Az Envira egyedülálló módon két piretroid hatóanyag optimális mértékű kombinációját tartalmazza rendkívül csekély mennyiségben: a permetrin a hosszan tartó hatást biztosítja, míg az esbiotrin az azonnali, radikális (taglózó) hatásért felel.
 • A két hatóanyag kombinációja jelentős repellens (riasztó) hatással rendelkezik, távol tartja a kártevőket, élősködőket a kezelt felülettől.
 • A két hatóanyag úgynevezett szinergista (egymást erősítő) hatást fejt ki és ezért nincs szükség természetes és mesterséges hatásfokozó anyagokra.
 • Ezért nem tartalmaz szerves oldószert és hatásfokozót, PBO-t, mely csak rendkívül agresszív szerves oldószerekben oldódik.
 • A konkurens termékek csak az egyik hatóanyagot tartalmazzák (permetrin-t), melyhez a rovarok – a régóta történő alkalmazás miatt – hozzászoktak. Ezért magasabb a hatóanyag tartalmuk a konkurens termékeknek és jobban terhelik a környezetet.
 • A különleges gyártástechnológiának köszönhetően az Envira vizes emulzió rendkívül stabil, nem válik ki tárolás során a hatóanyag, így minden egyes permetcseppben ugyanannyi hatóanyag található, a flakonban lévő utolsó adagban is.
 • Fénystabil (UV álló) ezért napfény hatására csak minimális mértékben bomlik.
 • Az Envira egyedülálló összetételénél és ezáltal alacsony hatóanyag tartalmánál fogva csekélyebb mértékben terheli a környezetet.
 • Mivel nem tartalmaz szerves oldószert, mesterséges és természetes hatásfokozót – csak hatóanyag és tiszta víz – ezért valóban színtelen, szagtalan és nem hagy foltot még a textíliákon sem.

 

Hol használhatjuk az Envira-t?

Az Envira alapvetően zárt térben, mászó, rejtett életmódú rovarok, ízeltlábúak ellen használható hatékonyan, de hatásos célzottan a repülő rovarok (legyek) valamint a szabadban, ruházaton alkalmazva élősködők például kullancs, szúnyog ellen (tigris szúnyog is).
Használható minden olyan tömör felületen, amely átmenetileg (a permet megszáradásáig) bírja az enyhe nedvességet. Használható kövezeten, padlón, falon, függönyökön, ajtó- és ablakkereten, ruhásszekrényben (ruhamoly ellen), kerti bútorzaton át a házi kedvencek tartózkodási helyéig. Ágyneműtartó, ágynemű és a szőnyeg is kezelhető vele. Fürdőszobától a hálószobán és a nappalin át a konyháig és kamráig, tároló helységtől az istállókig, éttermektől a szállodákig, közösségi helységektől az iskolákig – az Envira az emberekre és háziállatokra nem veszélyes – de tartsuk szem előtt a használati utasításban foglaltakat.
Az Envira használható kisállat kennelekben, ólakban, házi kedvencek fekhelyén is.
A háziállatok közül a macskák kevésbé tolerálják a hatóanyagot, ezért ügyeljünk arra, hogy közvetlenül a macskára ne kerüljön a permetből!

Felhasználáskor érzékeny felületek esetén célszerű kis felületen próba permetezést végezni. A készítmény halakra, kétéltűekre és hüllőkre veszélyes, ezért ha a kezelendő helységben akvárium vagy terrárium van, azt fedjük le.

 

Hogyan használjuk az Envira-t?

Az Envira nagyon egyszerűen használható: csak fordítsa el a szórófej fúvókáját 90 fokban és pumpálja a kezelendő felületre kb 30-50 cm távolságból. Folyóméterenként kb. 6-10 pumpálás teljes lefedettséget ad és 100%-ban biztosítja az azonnali (taglózó hatás),a hosszantartó és a riasztó hatást (3 az egyben).

 • Ágyi poloska
  Alkalmazza az ágykereten, matracon, ha szükséges kezelje az ágyneműt is.
  Az Envira 3 percen belül elpusztítja az ágyi poloska bármely fejődési formájának 100%-át.
 • Poratka
  Kezelje a szőnyegeket és kárpitokat enyhén nedves állapotig a permettel. Az Envira 15 percen belül elpusztítja az atkák több mint 95%-át, 48 órán belül a 100%-át. Kényes anyagokon végezzen próba permetezést.
 • Hangyák
  Permetezze a hangyák vonulási útvonalát és a réseket is. A hangyák 80%-át 15 percen belül 100%-át 24 óraelteltével elpusztítja a készítmény és a további betelepedést is megakadályozza. A kezelt felületek tisztítása után ismételje meg a kezelést a tartós hatás elérése érdekében.
 • Ruhamolyok
  Kezelje a ruhásszekrény, gardrób belső felületét. Száradás után használhatja a ruhatárolót. Az esetlegesen fertőzött ruhaneműeket közvetlenül permetezze be. Az Envira 3 percen belül elpusztítja a ruhamoly 100%-át. Kényesebb anyagokon végezzen próbapermetezést.
 • Csótányok
  Kezelje a csótányok búvóhelyét, vonulási útját vagy akár a teljes padlózatot és falazatot. A termék biztonsággal elpusztítja a csótányok 100%-át.
 • Ezüstös pikkelyke, pincebogár ászka
  Kezelje a fertőzött felületet, a fürdőszobai szaniterek környékét és a kövezetet. Felmosás után ismételje meg a kezelést!
 • Muslicák, zsizsikfélék
  Használja a készítményt a kiüresített és kitakarított élelmiszertároló (konyhaszekrény, kamra) kezelésére. Száradás után újra használhatja, az Envira távoltartja a kártevőket. Ügyeljen arra, hogy a szer élelmiszerre ne kerüljön!
 • Kullancsok
  Kezelje a ruházatát és a lábbelit az Envira permettel. Az Envira elpusztítja a ruházatra került kullancsokat 15 percen belül. A kullancs a kezelt ruházattal érintkezve már nem végez táplálkozó tevékenységet. Hatásos a Magyarországon előforduló valamennyi kullancsfaj ellen, azok bármely fejlődési stádiumában. A ruházatot kimosás után újra kezelni kell.
  Alkalmazható kisállatok tartózkodási helyén, fekhelyén, óljában is. Ügyeljen arra, hogy a permet a háziállatot közvetlenül ne érje. Figyelem, a macskák érzékenyek lehetnek a készítmény hatóanyagára, ezért a macskák tartózkodási helyén ne használja.
 • Bolhák
  Alkalmazza ruházaton, kisállatok, háziállatok tartózkodási helyén, ólakban.
  A permet bőrre és a háziállatokra közvetlenül ne kerüljön, a macskák fekhelyén ne alkalmazza. Az Envira 100%-ban 15 percen belül elpusztítja a bolhákat.
 • Invazív (betolakodó) fajok
  Kezelje az ablak és ajtókereteket, szellőzőket, nyílászárókat. A kezelt felülettel érintkezve a rovarok és egyéb ízeltlábúak elpusztulnak.


Mennyire hatásos az Envira?

Az Envira az előírásszerű alkalmazás után 15 percen belül a célzott ízeltlábúak 100%-át elpusztítja és akár egy hónapig is biztonsággal távol tartja azokat a kezelt felülettől.
A termék hatékonyságát neves európai laboratóriumokban tesztelték.
A vizsgálatok még a termék eredeti, Chrysamed elnevezésével készültek. A Chrysamed Universal mindenben azonos az Envira rovarölő permettel.

 

A kártevőknek és élősködőknek fokozottan kitett felületeken a textíliákat (ágynemű, ruházat, függöny) kimosás után újra kell kezelni. A közvetlen, erős napfénynek kitett felületeken (ablakkeret, kerti bútor, teraszok padozata, stb) a kezelést kéthetente ismételjük meg a teljes védelem érdekében.

Az Envira rovarirtó permet mindenben megfelel a hatályos, biocid termékekre vonatkozó előírásoknak.

Az Envira biocid termék.

Használja felelősséggel. Felhasználás előtt mindig alaposan olvassa el a termék címkéjét.

A terméket és csomagolóanyagát ne juttassa élővizekbe vagy azok közvetlen közelébe. A termék a hasznos rovarokat is elpusztíthatja, mindig tartsa be a használati utasítást.

Termék adatok
Kiszerelés
1 db / 12 db
EAN
5999887551000
Cikkszám
EA-RP500
Vélemények
Még nincs vélemény a termékről


Kiegészítő termékek